Kända norska rallyförare

Nosk rally

Petter Solberg

Petter Solberg är Norges bästa rallyförare i modern tid. Efter guldet 2003 har han dock haft svårt att putta ned den dominerande fransmannen Sébastien Loeb från tronen.

Andreas Mikkelsen

Med en ålder på blott 26 år kan Andreas Mikkelsen från Oslo nå den absoluta rallytoppen. 2008 blev han den yngsta personen någonsin som kammat hem poäng i en deltävling i rally-VM då han kom femma i Svenska rallyt. 2014 kom han trea i Rally-VM och ligger i mitten av augusti på en fjärdeplats i årets upplaga av VM. 2009 var han inblandad i en tragisk olycka när han gled av banan och körde in i en 10-årig flicka i publiken. Flickan avled omedelbart av skadorna. I sina ungdomsår var han skidåkare och tävlade för norska juniorlaget.

Mads Östberg

Mads Östberg har under de senaste åren hållit sig i toppen av världsmästerskapet i rally. Sedan 2011 har han aldrig kommit sämre än sexa och i årets upplaga ligger han under sommaren 2015 på tredjeplats. 2011 vann han sin första, och hittills ända, delseger i VM när han segrade i Rally Portugal. Han är född 1987 och tillhör alltså en skara unga norska rallyförare som säkrar nationens plats som en av världens absolut bästa rallynationer.