Ta hand om lacken

Här i norden med det klimat vi har så är det extra noga att tvätta och sköta om sin bil för att behålla andrahandsvärdet på den och för att öka livslängden. En välvårdad bil är dessutom mer lättsåld då det syns att den tagits väl omhand av sin ägare.

Det gäller att ta hand om sin bil både på insidan och utsidan, lika viktig som servicen är för motorn och andra slit-delar på din bil är själva tvätten för lacken. Du vill inte att bilen ska börja rosta på grund av allt salt som finns på våra vägar. Har rost väl börjat få fäste på lacken så blir det genast mycket mer jobb och vem vill ha en bil full med rostiga rosor på sidorna om vi ska vara ärlig.

Man bör tvätta sin bil regelbundet, är du osäker på hur du går tillväga så finns det många firmor som kan sköta tvätten åt dig. Det är bättre att betala för biltvätten än att sedan få betala för dyra misstag. Det är också en bra idé att passa på att få sin bil lackförseglad med några års mellanrum så att lacken håller sig fräsch och mer skyddad inför vinterkörningarna.